Böcker

NY!!! Låt det spira Trädgårdsjournal,

Fantasi & Fakta, 2022

https://fantasifakta.se/tradgardsjournal

”I veckan kom så den här ljuvliga boken i brevlådan som jag kastade mig över – varje kväll har jag läst Ellens magiska texter och somnat till rusig rosdoft, rufsiga björkkransar och sagolika dikter. Den här trädgårdsjournalen är ingen vanlig trädgårdsbok utan beskriver på djupet kärleken och magin i att vara i symbios med sin trädgård. Ellen tar läsaren i handen och lotsar kärleksfullt genom trädgårdsårets alla glädjeämnen, skaparlustor och vedermödor.

Mest imponerad är jag över de skimrande dikterna som finns med under varje kapitel. Som till exempel raderna:

Jag ställde in en blomma och plötsligt förändrades allt

En kort sekund levde jag mitt liv

Det här är strålande poesi och essensen i trädgårdslivet – jag kommer att återvända till den här boken igen, igen och igen för att tanka energi, lust och glädje.”

Recension av Inga-Lill Zakariasen som driver bloggen Isas Trädgård.

Vacker trädgård året om – Planering, växtval och samspel med grönskan,

Semic Bokförlag, 2021

Vackra rabatter – Så får du din trädgård att blomstra,

Semic Bokförlag 2019

https://www.semic.se/bocker/281911/vacker-tradgard-aret-om/

” Ellen Forsström målar upp sinnebilden av den vackra trädgården i ord och vackra inspirerande bilder. Det är knotiga träd, slingrande klematis och rosenbågar bland knastrande grusgångar. Det är kontraster och formstark design. Vacker trädgård året om är något så fantastiskt som en poetisk drömmig trädgårdsbok. Orden flyter likt drömmar, drömmar om den vackra trädgården. Lägg därtill undersköna foton så har du boken klar för dig. Boken ger viss redskap för trädgårdsplanering både med struktur och design men också med växtval. Växtval som medverkar till en inbjudande trädgård året om. Det författaren inbjuder till är att lyssna in trädgården, se det unika och arbeta vidare med det. Att våga lita på sin egen känsla och sinne för det estetiskt vackra.

Inspirerande för både själ och hjärta! Tack Ellen Forsström för en vacker och inspirerande bok. Jag ger den fem straka lyckor!

@sigridslycka på Instagram

https://www.semic.se/forfattare/47845/ellen-forsstrom/

Låt det spira – En trädgård för själen,

Ica Bokförlag 2014

” När jag började läsa ‘Låt det spira’ av Ellen Forsström och Angelique Ohlin fick jag en behaglig rysning över armarna..det händer inte ofta kan jag lova. De här två tjejerna har rest runt en sommar och letat efter trädgårdar som berör deras inre. De har funnit ljuvliga trädgårdar, men bäst av allt är att de lyckats beskriva dem med ett språk som fullständigt förtrollade mig. Jag tänker inte skriva mer vad den handlar om. Se bara till att skaffa boken och ge er själva en själslig kärleks puff ! Jag älskar den här typen av böcker som stimulerar mitt sinne och får mig att vilja återskapa min barndomsträdgård. En äng fylld med aklejor, doftande äkta kaprifol och skuggspelet från nyutvecklade ormbunkar.”

Victoria Skoglund, Zetas

”Hej Ellen, din bok vackra rabatter har förlöst mitt trädgårdsintresse. Du fick mig att våga sätta igång och bara prova! Och nu är jag fast

🙂

Tack för din underbara bok!”

Kristina Lethin, skickat via messenger

”Idag vill jag tipsa om en alldeles ljuvlig trädgårdsbok. Många är de trädgårdsböcker som jag har tittat i, färre är de som jag faktiskt också läst. Den här boken både tittar jag i och läser. Språket är poetiskt och alldeles ljuvligt. Vad sägs till exempel om: Titta nu kommer pionerna! En eller två dagar kvar. De rosa knopparna sväller och den gula daggkåpan under dem hejar på.” När växter blir besjälade och någon sätter poetskt text till det hela, då uppstår ljuv musik. Denna bok gör mig glad, rent av trädgårdslyclig.”

@grannemedselma på Instagram

Boksläpp Vackra rabatter

”När det kommer till trädgårdsinspiration finns det ingen som skriver som @latdetspira, språket, bilderna, allt är så underbart.”

Amanda Althén på Instagram

Boksläpp Vackra rabatter

”Alltså ni som är trädgårdsintresserade, spana in denna ljuvliga bok ”Vackra rabatter” av Ellen Forsström. Så inspirerande och sååå mycket vackra bilder. Får lust att gräva upp vartenda litet hörn av trädgården och skapa vackra prunkande rabatter när man läser och bläddar i den.”

Anna Åberg, ”Starwomen”, bloggare för Sköna hem