Om Ellen

Här har du kvinnan som älskar att formulera sig i text men som även går igång på att fånga känslor i bild. Jag gick ut Journalisthögskolan 1996 och jobbade sedan under många år på olika dagstidningar, där jag bland annat skrev kommunpolitik, vilket jag trivdes väldigt bra med.

2012 sa jag upp mig från Skaraborgs Läns Tidning och har varit frilans sedan dess. Det har gett mig möjlighet att frossa i min stora passion, den för trädgård. Jag skriver böcker och gör reportage (text och bild) åt månadsmagasin som Allers Trädgård, Allt om Trädgård, Hus & Hem Trädgård, Gård & Torp och Lantliv. Men jag skriver även om andra ämnen och har bland annat återkommande uppdrag åt Skara Stift, där jag skriver artiklar om allt från uppvärmning till tillgänglighet. Jag skriver även krönikor i Nya Lidköpingstidningen. Då handlar det ofta om det lilla i livet som till slut blir det stora.

Jag är projektledare och initiativtagare till Mötesplats Trädgård, www.motesplatstradgard.se, där jag tillsammans med studieförbundet NBV Väst sedan 2012 öppnar trädgårdar i gamla Skaraborg för visning.

Jag har även skrivit boken Låt det spira- En trädgård för själen, tillsammans med Angélique Ohlin. Boken kom ut på Ica Bokförlag 2014 och nominerades då till Årets trädgårdsbok. I mars 2016 gavs den ut i Tyskland. 2019 kom ”Vackra rabatter- Så får du din trädgård att blomstra” på Semic förlag, där jag står för både text och foto. I mars 2021 kom boken Vacker trädgård året om – Planering, växtval och samspel med grönskan. Även den på Semic. 2022 kom den boken ut i Finland.

I oktober kom min fjärde bok, Låt det spira Trädgårdsjournal. Denna gång på förlaget Fantasi & Fakta. Missa inte den!


Jag har en Facebooksida och ett Instagramkonto vilka du enkelt kan klicka dig till i toppen på sidan.